تفاوت تکالیف مرد در نکاح دائم و موقت
در قوانین اسلامی ، ازدواج می تواند به دو صورت دائم و موقت انجام شود ، ازدواج موقت همان صیغه است که از منظر عموم مردم و قوانین اسلامی نوعی قرارداد ازدواج موقت محسوب می شود ، در ازدواج موقت زن و مرد آزادی عمل بیشتری داشته و از این جهت با ازدواج دائم تفاوت های زیادی دارد . تکالیف مرد در نکاح دائم و موقت موجب می شود که در صورت متولد شدن فرزندی در هر دو نوع ازدواج ، مرد مسئول و سرپرست او باشد .
حکم ازدواج موقت برای افرادی است که شرایط زندگی دائم را ندارد لذا با ازدواج موقت چنین افرادی دچار آلودگی و گناه نمی شوند و از این طریق از راه مشروع نیاز جنسی خود برطرف می سازند .
مدت زمان ازدواج موقت می تواند از یک ساعت تا چندین سال باشد و با انقضای مدت آن ، عقد باطل می شود .
تفاوت ازدواج موقت با عمل نامشروع زنا
مسئولیت همسرداری ، جاری شدن صیغه عقد ، ایجاد محرمیت ، تعیین مهریه و مسئولیت آن برای مرد ، محدودیت ازدواج با برخی افراد و در بعضی ایام ، عده نگه داشتن زن و آرامش روانی و جسمی از اثرات ازدواج موقت هستند که در رابطه ی زنا وجود ندارد .
ازدواج موقت و دائم از جهاتی ، تفاوت و وجوه مشترکی دارند که این تفاوت ها و مشابهت ها در تکالیف زن و مرد نسبت به هم مشخص می شوند ، در واقع می توان گفت که تکالیف مرد در نکاح دائم و موقت متنفاوت است .
تفاوت تکالیف مرد در نکاح دائم و موقت چیست؟
- در ازدواج دائم مرد باید با توجه به شان زن حق نفقه و حق ارث زن را بپردازد اما در ازدواج موقت این تکلیف از عهده مرد خارج است .
چنانچه به هنگام جاری شدن صیغه عقد موقت ، زن شرط دریافت نفقه و ارث را عنوان کرده باشد ، بر مرد واجب است که به آن عمل نماید .
- در ازدواج دائم لازم است که مرد شب ها نزد همسر خود باشد در حالی که در ازدواج موقت چنین امری لازم نیست .
- در ازدواج دائم تعیین محل زندگی با مرد است در حالی که در ازدواج موقت تنها ملاک قرارداد بین زن و مرد بوده و اگر محلی تعیین نشده ، زن می تواند در هر محلی که مایل است زندگی کند و اجباری به ماندن در محل تعیین شده ی شوهر ندارد .
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد